A4-papierformaat in de USA en het Verenigd Koninkrijk.

Het A4 formaat is in veel landen het meest voorkomende papierformaat. Bijna iedereen weet wel hoe het papierformaat heet dat je in de meeste thuisprinters vindt. Maar hoe zit dat eigenlijk in de rest van de wereld? We kijken en vergelijken hét A4-papierformaat in de USA en het Verenigd Koninkrijk.

Het standaard papierformaat in het Verenigd Koninkrijk

In het Verenigd Koninkrijk is A4 -net als in Nederland- het meest gebruikte papierformaat. Een A4’tje kom je elke dag wel minimaal 1 keer tegen, want het wordt voor superveel doeleinden gebruikt. Van printpapier tot briefpapier. En van kalenders tot notitieblokken, brochures en menukaarten.

De afmetingen voor A4-papier zijn -ook in het Verenigd Koninkrijk- in millimeters 297 x 210 mm. Waarbij de lengte 297 millimeter is en de breedte 210 millimeter (29,7 x 21 cm / 8.27 x 11.69 in). 

Het standaard papierformaat in de USA

In de Verenigde Staten gaat het net een tikkeltje anders als je het over papierformaten hebt. En dan vooral in Noord-Amerika. Want daar zijn de A-formaten niet de standaard. In plaats van A4-papier gebruiken ze in de Verenigde Staten US Letter als standaard papierformaat. Letter papier heeft afmetingen van 8,5 x 11 inch. Omgerekend 216 x 279 mm.

Ga je echter een formele brief schrijven en/of versturen, dan gebruiken Amerikanen daar het Legal formaat voor. Dit papierformaat is net zo breed als de Letter, maar net iets langer. Namelijk 8,5 x 14 inch (216 x 356 mm). 

In de Verenigde Staten worden er dus net iets andere papierformaten gebruikt dan in het Verenigd Koninkrijk of Nederland. Waar in Europa het A4-papierformaat de standaard is, is dat in Amerika de US Letter.

Lees hier meer over Amerikaanse papierformaten.

Amerikaanse papierformaten
A4-papierformaat in de USA
Terug naar Vragen