Hoe kan ik in Excel een A4-formaat afdrukken?

Ken je dat frustrerende moment dat je iets van jouw Excel-document wilt afdrukken, maar dat het dan heel anders uit de printer komt dan je verwachtte? Waarschijnlijk wel, anders had je deze pagina nu niet bezocht ;-). Gelukkig is het probleem in een paar stappen op te lossen. Met dit stappenplan weet jij straks precies hoe je jouw Excel-bestand op een A4-formaat kunt afdrukken.

A4 vanuit Microsoft Excel printen. Stappenplan.

1. Open de Excel-sheet die je wilt afdrukken op A4-formaat

2. Selecteer de tab ‘Pagina-indeling’ en klik op het kleine pijltje rechtsonder in het dialoogvenster. De pagina-instellingen worden geopend. 

A4 formaat excel

3. Selecteer in het dialoogvenster ‘Pagina-instelling’ het tabblad ‘Pagina’.

Hoe kan ik in excel een A4-formaat afdrukken?

4. Wanneer de sheet die je wilt afdrukken een vast aantal kolommen heeft en de lijst alleen maar langer wordt, stel dan in dat de print standaard 1 pagina breed is. Dit doe je door onder ‘Schaal’ het vakje ‘Schaal aanpassen’ te selecteren. Daarna zet je in het eerste vakje een 1 om ervoor te zorgen dat je je Excel 1 pagina breed print.

Op het moment dat je het tweede vakje leeg laat, berekent Excel zelf over hoeveel pagina’s hij de lengte van je Excel-werkblad verdeeld. Wil je alle info graag op een pagina? Vul dan ook een 1 in bij het tweede vakje. Op die manier wordt het document op een pagina van A-formaat afgedrukt. Let er bij deze instelling wel op dat de inhoud nog leesbaar blijft.

instellingen excel voor a4

5. Druk onderin het dialoogvenster ‘Pagina-instelling’ op de knop ‘OK’. En je Excel-sheet is zo ingesteld om op een A4’tje geprint te worden.

Heb je nog andere vragen over het A4 formaat? Of wil je antwoord op de vraag: Wat is A4 formaat? Kijk bij het vragenoverzicht.

Uitzonderingen

Deze uitleg kan je toepassen op Excel voor Microsoft 365, Excel 2019, Excel 2016, en Excel 2013. De functie is helaas niet beschikbaar in Excel voor het web. Bij de Excel-bureaubladtoepassing is dit niet nodig. Bij de Excel-bureaubladtoepassing kan je via de knop ‘openen in Excel’ de werkmap via je Windows desktop app openen. Nu kan je de schaal van het werkblad aanpassen aan de gegevens op een pagina. Maak je gebruik van Google Spreadsheets? Hier legt Google uit hoe je een Google Spreadsheet op A4 formaat afdrukt.

Terug naar Vragen