Welk formaat is legal paper?

In de meeste landen is A4 de standaard als het gaat om printpapier. De ISO 216 is de internationale standaard voor papierformaten. En spreek je over groter of kleiner papier, dan heb je het over de andere A-formaten. Van A0 tot A10. Maar deze standaard papierformaten gelden niet wereldwijd. Zo gebruiken ze in de Verenigde Staten een ander formaat A4 dan wij dat in Europa doen. Het meest gebruikte formaat in Amerika is namelijk de US Letter. Op deze pagina gaan we in op de vraag: Welk formaat is legal paper?

Het US legal papierformaat is iets korter en breder qua afmetingen dan ons A4-formaat. Namelijk 216 x 279 mm. In Amerika wordt naast de Letter de US Legal veel gebruikt. US Legal is langer dan A4 en even breed als de US Letter.

Formaat US Legal paper

  • US Legal in inches: 8.5 x 14 inch
  • Legal in millimeters: 216 x 356 mm
  • US Legal in centimeters: 21,6 x 35,6 cm
legal paper sizes

In de Verenigde Staten gebruiken ze andere namen voor een bepaald vel papier dan wij gewend zijn. De afmetingen worden in inches weergegeven, in plaats van in millimeters of centimeters. Dit kan een vertekend beeld geven. Wil je een zelf een bepaald formaat omrekenen, houd dan het volgende ezelsbruggetje in gedachten: 1 inch = 2,54 cm. En 1 cm = 0,39 inch.

Terug naar Vragen